Blogs

Kennis delen over digitale toegankelijkheid is een belangrijk onderdeel van ons werk. Op deze pagina vind je onze meest recente blogs.

 • De toespraak van de Koning na 'Griekenland' op taalniveau B1

  De reis van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima naar Griekenland heeft veel los gemaakt in Nederland. Ook bij ons.

  Lees de op taalniveau B1 herschreven toespraak van de Koning na 'Griekenland'
 • Digitaal toegankelijk per 23 september 2020, wie is al klaar?

  We zien online veel berichten over het Tijdelijk besluit digitale toegankelijkheid overheid. Regelmatig met de vraag of je als lezer op tijd klaar bent voor 23 september 2020. Maar wat betekent dat concreet? Wanneer ben je er klaar voor? Misschien maak je je zorgen. Dat is goed voor te stellen als je let op alle berichten. Maar moeten alle sites, pdf-documenten en apps voldoen?

  Lees het blog Digitaal toegankelijk per 23 september 2020, wie is al klaar?
 • Digitale toegankelijkheid is een marathon, trek geen sprintje

  Een digitaal toegankelijke organisatie worden omvat veel en heeft impact. De weg ernaartoe lijkt op een marathon. Of je al even loopt of net begint met lopen, de eindstreep is nog ver weg. Een marathon loop je niet even uit. Dat vraagt om discipline en gedragsverandering, om trainen, trainen en nog eens trainen.

  Lees het blog Digitale toegankelijkheid is een marathon, trek geen sprintje
 • Het ABC van Toegankelijkheid: 'Moet dat nou?' (deel 2)

  Dit tweede artikel over het ABC van Toegankelijkheid is bedoeld voor iedereen die ervoor wil zorgen dat iedereen gebruik kan maken van digitale producten en diensten. Om zelf het gesprek aan te gaan met mensen die sceptisch over dit onderwerp. Uitspraken per letter in de sfeer van 'Moet dat nou?' aangevuld met stellingen waardoor scepsis plaats kan maken voor uitspraken als: 'Hé, dat klinkt goed, zo had ik het nog niet bekeken!'

  Lees deel 2 van het ABC van Toegankelijkheid
 • Het ABC van Toegankelijkheid: 'Moet dat nou?' (deel 1)

  Dit artikel is bedoeld voor iedereen die ervoor wil zorgen dat iedereen gebruik kan maken van digitale producten en diensten. Om het gesprek aan te gaan met mensen die sceptisch zijn ten aanzien van dit onderwerp. In het ABC van Toegankelijkheid heb ik uitspraken in de sfeer van 'Moet dat nou?' aangevuld met stellingen, in de sfeer van: 'Hé, dat klinkt goed, zo had ik het nog niet bekeken!'

  Lees verder over het ABC van Toegankelijkheid
 • Die ene vraag over pdf-poep. Stel ‘m!

  Mijn oudste dochter van 11 gaat volgend jaar naar het voortgezet onderwijs. En daarom moeten papa en mama een nieuwe school voor dochterlief (“Wat kan mij het schelen naar welke school ik ga!?”) uitzoeken.

  Lees het blog Die ene vraag over pdf-poep. Stel ‘m!