De toespraak van de Koning na 'Griekenland' op taalniveau B1

De reis van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima naar Griekenland heeft veel los gemaakt in Nederland. Ook bij ons.

De speeches van de Koning zijn historisch en vol lading volgens het landelijke dagblad AD. Wij denken dat de persoonlijke boodschap van het Koninklijk Paar na de Griekenland-vakantie wel iets toegankelijker kan. Daarom hebben we 'm herschreven. Op taalniveau B1 en soms wat vrij vertaald. Zodat nóg meer mensen de toespraak begrijpen. Wat ons betreft kan ie zo ook prima. Maar, ook wij zijn niet onfeilbaar.

De boodschap van het Koninklijk Paar geschreven op taalniveau B1

Omdat ik veel spijt heb, wil ik u iets vertellen.

Onze reis naar Griekenland heeft bij veel mensen uit Nederland voor heftige reacties gezorgd.

Ik vind het jammer en ben verdrietig omdat wij niet netjes met uw vertrouwen zijn omgegaan.

Ook al mochten we volgens de regels wel op reis, het was niet verstandig. In ons land zijn nieuwe regels om corona te stoppen. Deze regels gelden voor alle mensen in Nederland. Wij hebben te weinig aan deze regels gedacht.

We begrijpen dat we beter niet naar Griekenland hadden kunnen gaan. Daarom zijn we naar huis gegaan.

Vanaf het begin van de coronacrisis hebben we ons best gedaan er zoveel mogelijk te zijn voor iedereen. We hebben ons daarbij gehouden aan de regels en het beleid over corona.

Het is voor iedereen een moeilijke tijd. Een tijd waarin dingen worden gemist, er minder kan en er zorgen zijn. Misschien bent u bang, boos of onzeker. Toen wij mensen persoonlijk en digitaal ontmoetten, hebben wij de indrukwekkende verhalen gehoord. We voelen mee met u en alle mensen die door het coronavirus zijn geraakt.

Wij blijven ons best doen om het coronavirus te stoppen. Samen met u. Zodat iedereen in ons land daarna weer verder kan met het gewone leven. Zo gauw als het kan. Dat is nu heel belangrijk.

We doen ons best en zijn betrokken. Maar ook wij maken fouten.

Jouw teksten naar taalniveau B1

Kunnen jouw teksten toegankelijker worden geschreven? Wij helpen je graag. Maak een afspraak met ons

 

De foto op deze pagina hebben we gevonden op Unsplash. De foto is van Ross Parmly. Thanks, Ross!