Training

Om websites en apps digitoegankelijk te maken en te houden is kennis over toegankelijkheid binnen je organisatie nodig.

Denk bijvoorbeeld aan:

  • Schrijven voor het web
  • Het digitoegankelijk maken van video’s en pdf’s
  • Het gebruik van tools zoals Siteimprove, Google Analytics en Microsoft Word
  • Gebruiken van cms-en
  • Procesoptimalisatie

Content wordt niet alleen door contentspecialisten zoals webredacteuren of online specialisten gemaakt. Content wordt ook gemaakt door mensen binnen uw organisatie die niet zelf de content publiceren. Denk bijvoorbeeld aan plannen, rapporten en video’s. Ook deze content moet digitoegankelijk zijn.

Training ‘Wat is toegankelijkheid?’

Schrijven voor het web

Schrijven voor het web is een vak apart. Online teksten moeten kort en bondig zijn. Maar welke informatie is nou echt belangrijk bij het bereiken van het doel van je bezoeker? En hoe zorg je ervoor dat je bezoeker doorklikt en niet afhaakt? Welke vragen leven er bij je doelgroepen? En hoe beantwoord je ze op een manier die voor iedereen te begrijpen is? Met een training schrijven voor het web leren we je hoe je een tekst voorbereid, structureert en schrijft.

PDF’s digitoegankelijk maken

Veel websites (van overheden) staan vol met pdf-documenten. Dit komt omdat het maken van een pdf heel makkelijk is. Met een pdf is het mogelijk om heel veel content in een keer online te zetten. Veel pdf’s zijn echter niet toegankelijk voor iedereen. Bovendien kun je je afvragen of de content ín de pdf niet beter op de website in HTML gepubliceerd had kunnen worden. Ben je ervan overtuigd dat je pdf gepubliceerd moet worden? Dan kunnen wij je helpen om te leren hoe je een pdf toegankelijk maakt.

Hulp nodig

Digitale toegankelijkheid is de nieuwe standaard. Maar hoever ben jij? Als je dat wilt weten, neem je contact met ons op.

 

Lees ook onze blogs