Tools

Meten is weten. Dat geldt zeker ook voor digitale toegankelijkheid. Tools kunnen aangeven waar verbeteringen nodig zijn om een website of app toegankelijk te maken en te houden.

Grofweg kunnen tools helpen bij:

  • het op orde houden van content/redactie
  • het ontdekken van technische problemen
  • Een combinatie van bovenstaande

Tools die helpen bij het op orde houden van content/redactie

Het lijkt heel vanzelfsprekend dat mensen goede en foutloze content maken. Toch maken zelfs de beste contentspecialisten fouten. Bovendien veroudert content. Tools kunnen helpen bij het inzichtelijk maken van veel voorkomende toegankelijkheidsproblemen. Zoals spelfouten, dode links en slechte leesbaarheid door bijvoorbeeld contrastproblemen.

Tools die helpen bij het ontdekken van technische problemen

Soms ontstaan toegankelijkheidsproblemen doordat de techniek van een website of app niet in orde is. Tools kunnen inzichtelijk maken om welke problemen het gaat. Zo kunnen deze problemen in overleg met de bouwer van de website of app worden opgelost.

Geen enkele tool biedt 100% inzicht

Er is (nog) geen tool beschikbaar die alle toegankelijkheidseisen kan controleren. Er zijn nu dus altijd mensen nodig om aan digitoegankelijkheid te voldoen.

Wat Knop doet en kan met tools

Knop kent de tools en leveranciers die nodig zijn om een website of app toegankelijk te maken en te houden. We kunnen de tools zelf gebruiken. Maar we kunnen je ook leren de tools te gebruiken. Sommige tools moeten worden ingesteld of ingericht voordat ze gebruikt kunnen worden. Ook daarbij kunnen we helpen.

Hulp nodig

Digitale toegankelijkheid is de nieuwe standaard. Maar hoever ben jij? Als je dat wilt weten, neem je contact met ons op.

Lees ook onze blogs